Nordiska akvarellmuseet

28 mar. 2024

Nordiska akvarellmuseet är en konsthall beläget i Skärhamn på Tjörn endast en 10 minuters promenad ifrån hotellet. Museet har visat konst av bland annat Salvador Dali, Bill Viola, Louis Bourgeois, Elsa Beskow, Ander Zorn och Lars Lerin. Detta internationellt erkända museum är inte bara en hyllning till akvarellkonstens subtilitet och styrka, utan också en mötesplats för konstnärer och konstälskare från hela världen.

Arkitektur i harmoni med naturen

Redan vid första anblicken är det tydligt att museets arkitektur är något utöver det vanliga. Byggnaden, designad för att smälta samman med den omgivande skärgårdsmiljön, erbjuder enastående utsikter över havet och den klippiga kusten. De stora panoramafönstren bjuder in ljuset och landskapet i utställningsrummen, vilket skapar en unik miljö där konsten och naturen förenas.

Workshops och Kreativa Möten

För de som inspireras av museets utställningar erbjuder Nordiska Akvarellmuseet en mängd workshops och kurser. Dessa program är öppna för alla, från nybörjare till mer erfarna konstnärer, och leds av professionella konstnärer och pedagoger. Det är en fantastisk möjlighet att utveckla sina färdigheter, oavsett om man vill fördjupa sig i akvarellteknikens grunder eller utforska mer avancerade konstnärliga uttryck.

En resa genom färg och vatten

Låt Nordiska Akvarellmuseet bli din nästa destination. Oavsett årstid erbjuder museet och dess omgivningar en oas av kreativitet och lugn. Upptäck, utforska och låt dig inspireras. Vill du veta mer om museet? klicka här

Letar du boende för din vistelse?

Boka via vårat onlinesystem här.