Skulpturer i Pilane på Tjörn

26 mar. 2024

Pilane är naturens egen konsthall, ett åtta hektar stort kulturlandskap där du rör dig fritt under bar himmel. Upptäck Pilane genom att  vandra över de historiska gravfälten,  möta de betande fåren, upplev konsten och historien som denna unika plats erbjuder.

Natur och konst i harmoni

Pilane Gravfält  förenar historia med samtida konst. Varje sommar förvandlas gravfältet till en utomhusgalleri där konstverk av internationellt erkända konstnärer ställs ut mitt bland de forntida monumenten. Denna sammanflätning av konst och historia skapar en unik upplevelse för besökaren. Pilane är inte bara en plats för historia och konst utan också ett fantastiskt naturområde. Den omgivande naturen på Tjörn, med dess karga klippor, gröna ängar och vidsträckta utsikt över havet, erbjuder en perfekt upplevelse för både avkoppling och äventyr.

Besök Pilane

Platsen är öppen för allmänheten under sommarmånaderna, entréavgiften bidrar till bevarandet av detta viktiga kulturarv. Oavsett om du är en lokalinvånare eller en besökare från fjärran land, erbjuder Pilane en unik upplevelse som kombinerar det bästa av Bohusläns natur, historia och konst. Hitta till Pilane här

Letar du efter boende under ditt besök?

Hotell Nordevik erbjuder rum i flera olika kategorier allt från minidubbelrum till familjerum. Genom vårat bokningssystem kan du smidigt och enkelt boka rum online här.

För mer information om Pilane

Läs mer på deras hemsida: pilane.org

Pilane, en plats för alla

Vare sig du söker äventyr, inspiration, eller en stund av stillhet, hittar du det här, på en plats där varje vy och varje verk bjuder in till upptäckt och förundran.