Tjörns Vackraste Badplatser

28 mar. 2024

Tjörn, en ö som ligger som en juvel i den svenska västkustens skärgård, är inte bara känd för sin fantastiska natur och kulturliv, utan också för sina enastående badplatser. Här finner du allt från lummiga, skyddade vikar till vidsträckta klippstränder där solen värmer från tidig morgon till sen kväll. Här nedan har vi listat några av våra favoriter.

Tubbeviken: Bad och bastu

Med en fantastisk utsikt över hamninloppet till Skärhamn är det inte konstigt att detta är en favorit hos många. En badplats som passar för barn och vuxna i alla åldrar. Där finns en liten grund strand för det yngsta och klippbad samt hopptorn för de äldre. Badplatsen erbjuder också välskötta toaletter vilket gör din badvistelse smidig och bekväm. Här kan du också boka deras väl omhändertagna bastu.
Hitta till Tubbeviken.

Kårevik: En favorit bland barnfamiljer

Med sin långgrunda sandstrand och klart vatten är det den perfekta platsen för små fötter att utforska. Strandens skyddade läge gör att vattnet ofta är lugnt, vilket erbjuder en säker badmiljö för de yngsta. Hitta till Kårevik.

Bleket: En smak av skärgården

Bleket, beläget på västra sidan av Tjörn, erbjuder en unik kombination av klippbad och små sandstränder. Platsen för dig som längtar efter skärgårdens karga skönhet. Här kan du välja att slå dig ner på de platta klipporna med en bok, eller varför inte prova på krabbfiske från bryggan? Vattnet är djupt och klart, perfekt för ett uppfriskande morgondopp. Hitta till Bleket.

Gunneby: En avskild pärla

För de som föredrar lite mer avskildhet är Gunneby platsen att besöka. Den lilla, skyddade viken erbjuder en avkopplande miljö för en lugn dag vid vattnet. Omringad av grönska, erbjuder Gunneby en nästan privat känsla, perfekt för läsning, solbad eller en picknick i det fria. Vattnet är inbjudande och området är särskilt populärt bland de som uppskattar naturens lugn och ro. Hitta till Gunneby.

Fler badplatser att utforska

Vill du ha förslag på fler badplatser på Tjörn? Klicka här