Upptäck öarna runt Tjörn

28 mar. 2024

Tjörn, känd för sin natursköna skönhet och kulturella rikedom, är omgiven av en mängd förtrollande öar som erbjuder unika upplevelser och äventyr för varje besökare. Dessa öar, var och en med sin egen karaktär och charm, är som gjorda för att utforskas. Klädesholmen kan du nå via bro, Åstol och Dyrön med färja. Eller varför inte ta en tur hela vägen ut till Marstrand.

Klädesholmen: en resa genom historia och tradition

Klädesholmen, med sina välbevarade sjöbodar och trånga gränder, erbjuder en inblick i Bohusläns fisketraditioner. Ön är kanske mest känd för sin sillindustri, som har en lång historia här. Besök Sillmuseet för att lära dig mer om denna viktiga del av regionens kulturarv. Efteråt kan du njuta av en promenad längs vattnet och avsluta med en måltid på någon av öns utmärkta restauranger som serverar färsk lokal fisk och skaldjur.

Dyrön: En levande skärgårdsö

Dyrön bjuder på en oslagbar kombination av vacker natur och fysisk aktivitet. Öns vandringsled slingrar sig genom varierad terräng, från klippiga kuster till lummiga skogar, och erbjuder fantastiska utsikter över skärgården. Glöm inte att packa din kamera för att föreviga de storslagna vyerna!

Åstol: Klippan i havet

Åstol är en liten ö med stor personlighet. Den har länge varit en tillflyktsort för konstnärer och musiker, vilket återspeglas i den kreativa atmosfären som genomsyrar platsen. Under sommarmånaderna förvandlas Åstol till en levande scen med konserter och utställningar. Ta en promenad längs de kullerstensbelagda vägarna, besök de lokala gallerierna, och njut av den avslappnade atmosfären.

Boende för dig som vill upptäcka Tjörn och dess skärgård

Längtar du efter en semester på Tjörn och vet inte var du ska bo under din vistelse så har Hotell Nordevik svaret. Hotellet ligger i centrum av det gamla redarsamhället Skärhamn på Törn, ca 150 meter ifrån hamnen. Hitta hit.
Genom vårat bokningsystem kan du boka rum online här.